Kemijska industrija

 
  Zagotavljanje varnosti v kontroli procesa
 
V številnih postrojenjih velikih obratov kemijske industrije so regulacijski ventili SAMSON redni prizor. Kajti globalno delujoča podjetja, kot so AKZO, BASF, BAYER, DEGUSSA, DSM, MONSANTO, SOLVAY itd., se zanesejo na izdelke SAMSON.
 
Pri razvoju serij ventilov SAMSON smo dosledno upoštevali izkušnje, priporočila in želje naših strank iz kemijske panoge. Tako je npr. rebro NAMUR za zanesljivo pritrditev regulatorjev položaja sad SAMSONOVEGA razvojnega dela, ki je bil sprejet med standardne rešitve nemške kemijske industrije.
 
SAMSON dobavlja za kemijsko procesno tehniko lahke in težke serije ventilov modularne zasnove iz vseh običajnih materialov po standardih DIN, ANSI in JIS, pa tudi posebne  izvedbe vse do visokotlačnih ventilov po standardu IG. 
Kovana izvedba, samonastavljive tesnilke, zatesnitev s kovinskim mehom, tlačno razbremenjeni stožci, grelni plašči, kakor tudi korozijsko odporne notranje garniture z nizko hrupnostjo in obstojnostjo na obrabo - vse to sodi v našo standardno ponudbo.
 
Tudi za posebne naloge, kot so kriotehnika, PSA-postrojenja, sterilni procesi in tlačne posode, ponuja SAMSON pravo rešitev. Inovativne periferne naprave, kot so regulatorji položaja, magnetni ventili, volumetrični ojačevalniki, blokirni ventili in dajalniki mejnega signala  z zmožnostjo komuniciranja dopolnjujejo naš proizvodni program.
  Področja uporabe
  Avtomatizacijski sistemi
  Delitev pare
  Kemija osnovnih materialov
  Industrijske komunikacije
  Plastika
  Sintetična vlakna